Новини

Георг Спартански: „Язвата” край Балаклия ще бъде заличена

Публикуван на Вторник, 19 Юли 2016
IMG 6820   Трябва да бъде сложен край на „язвата” край чешмата Балаклия. Не може в рамките на града да съществува такава клоака, категоричен беше кметът Георг Спартански при срещата си вчера с живущи в района, отправящи многобройни сигнали.
   Ромски фамилии - обитатели на общински и частни домове в района, са превърнали мястото, включително и преминаващата наблизо река Тученишка,  в сметище, а усилията на почистващите фирми остават безрезултатни само след дни. Тук се горят гуми, силна музика и чести кавги в нощните часове постоянно нарушават спокойствието на хората от квартала.
  Повечето от частните домове са порутени и потенциално опасни за самонастанилите се или плащащи наем ромски семейства. Няколкото общински къщи също са в лошо състояние като резултат от безотговорността на обитателите си.
   Като начало ще разпоредя комисия от общински експерти да направи оглед на съществуващите сгради и да освидетелства опасните, каквито са още на пръв поглед преобладаващата част от тях, каза Георг Спартански. Следва семействата да бъдат изведени от тук, къщите да се премахнат, а специализирана техника да разчисти трупаните с години сметища. Необходимо е и да бъдат окастрени прораслите дървета и храсти.
   Районът е почти в централната част и трябва да бъде облагороден, категоричен беше кметът. 
 
IMG 6827  IMG 6838  IMG 6817
Copyright 2013 Община Плевен - Георг Спартански: „Язвата” край Балаклия ще бъде заличена
slots games - slots-games.org