Новини

За 22-ри път Националният поход потегли по стъпките на Апостола

Публикуван на Вторник, 12 Юли 2016
pohod1     За 22-ри път в Плевен беше даден официален старт на Националния възпоменателен туристически поход „По стъпките на Апостола”, посветен на годишнината от рождението на най-великия българин Васил Левски. Пред неговия паметник се събраха участници от различни лъчове, общо шест на брой, със своите ръководители. 220 учители, ученици, студенти от Плевен, Никопол, Видин, Карлово, Силистра, София и Шумен ще преминат по различни маршрути Стара планина, за да стигнат родния град на Апостола - Карлово, в навечерието на тържествата по повод неговата рождена дата - 18 юли.
    Най-малкият участник е 8-месечната плевенчанка Белослава, трето поколение, следващото традицията на похода, а най-възрастният - Васил Чардаклиев, потомък на Васил Левски.
         Не можем да ходим със стъпката на Левски, но можем да вървим по неговата диря. С тези думи кметът Георг Спартански изпрати походниците. Той им пожела да преодолят успешно всички изпитания по пътя си, поздравявайки се с един успешен преход, по време на който да се насладят и на красотите на България.
         Кметът и участниците в похода поднесоха цветя и се поклониха пред паметника на Васил Левски.

pohod3  pohod4  pohod2
Copyright 2013 Община Плевен - За 22-ри път Националният поход потегли по стъпките на Апостола
slots games - slots-games.org