Новини

Ростов на Дон се подготвя успешно за Световното първенство по футбол

Публикуван на Четвъртък, 07 Юли 2016
DJI 0749   Побратименият с Плевен вече 53 години руски град Ростов на Дон успешно се подготвя за домакинството си на Световното първенство по футбол през 2018 г.
С бързи темпове се строят нови хотели, ремонтират се пътни артерии и фасади на сгради, закупуват се и нови транспортни средства.
Един от най-важните и мащабни обекти е стадионът „Ростов-Арена”, изграждащ се на левия бряг на река Дон. Той ще бъде пететажен, с три нива открити трибуни и общо 45 000 места. Изпълнението на дейностите на този етап е 60 % . По информация на министъра на строителството, архитектурата и териториалното развитие на Ростовска област Николай Безуглов на 90 % са изградени тухлените прегради, 87 % е монтажът на железобетонните стълбищни конструкции, а на 80 % - строителството на външните стени и прегради.
  Инженерните комуникации, инфраструктурата, осветлението, озвучаването и обезопасяването  са проектирани съгласно най-съвременните световни тенденции, осигурена е и достъпна среда за хора с увреждания.
   За безпроблемно непрекъснато осигуряване на бетонна смес и производството на железобетонни елементи на самата строителна площадка е съоръжен бетонов завод. В изграждането на мащабния спортен обект се използват предимно руски материали, делът  на вносните възлиза едва на 15 %. В строителството участват около 1500 работници, пусковият срок е 25 декември 2017 г.
    Най-големият стадион в партньорския ни град - „Ростов-Арена”, ще бъде отправна точка в застрояването на левия бряг на р. Дон, като перспективата е да стане композиционно ядро на бъдещите планирани обекти. 

DJI 0755
Copyright 2013 Община Плевен - Ростов на Дон се подготвя успешно за Световното първенство по футбол
slots games - slots-games.org