Новини

Откриха новата Улица на цветята

Публикуван на Понеделник, 04 Юли 2016

 cvetq3  С водосвет беше открита днес новата търговска Улица на цветята в Плевен. Дългогодишен проблем за търговците на цветя на ул. „Цанко Церковски” -  членове на Браншовата Бизнес Камара, бе разрешен от ръководството на Община Плевен с одобрението на  общинските съветници.

   Новият търговски обект се състои от 20 павилиона, разпределени в две групи, всеки с площ 7 кв. м. 19 от тях са търговски обекти, а един е отреден за санитарно помещение. Визията им е изцяло запазена. Изградени са от метална конструкция и сандвич панели, изцяло остъклени с плъзгащи витрини откъм лицевата страна, позволяващи цялостното им отваряне, като във всеки е осигурено водоснабдяване. Цялостната инвестиция е близо 150 хил. лв.

   На тържественото откриване бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, председателят на Общински съвет Мартин Митев, общински съветници и граждани. С приветствие към домакините и гостите се обърна г-н Спартански като благодари за търговците за търпението и разбирането, на съветниците – за бързо взетото решение, на бившия председател на Браншовата Бизнес Камара Плевен – Илка Илиева, и на настоящия Ралица Иванова – за съдействието в реализиране на идеята за новата Улица на цветята. Кметът изрази и надеждата си новият обект да намери своето постоянно място на ул. „Заменхоф” и да няма повече драми и скандали с преместване. „Тук Улицата на цветята е в архитектурен ансамбъл, включващ Драматичния театър и най-старата плевенска църква - „Св. Николай”. Съвсем скоро предстои и обновяване на площада пред театъра, което също ще допринесе за по-приветливата обстановка”, подчерта г-н Спартански.

   „Улицата на цветята” като цялостен търговски обект е създадена през 1984 г., отначало с отреден терен, върху който са поставени маси. През 1992 г. са разположени преместваеми съоръжения, които през 2010 г. са изцяло обновени. Тя е една от първите търговски улици за цветя в страната и гостите на Плевен я приемат като един от символите му. 

cvetq1 cvetq2 cvetq4cvetq5

Copyright 2013 Община Плевен - Откриха новата Улица на цветята
slots games - slots-games.org