Новини

Промени в наредби ще регламентират спазването на реда в Плевен

Публикуван на Вторник, 14 Юни 2016
blok Drujba   Проекти за промени в  наредби и нови такива се изготвят по инициатива на кмета на Община Плевен Георг Спартански след поредица получени жалби и сигнали на плевенчани. Първият проект е за промени в Наредба № 14, регламентираща работата на увеселителни заведения. По-особено внимание ще се обърне на заведения, които се намират в жилищни сгради. „Основното оплакване е от шума, който идва от кварталните барчета. Масово в нощните часове музиката кънти и живеещите наоколо не могат да си почиват”, допълни г-н Спартански. Затова ако собствениците на заведения в жилищни сгради искат да продължат работа и след регламентирания краен час – 23.00, това ще става след подаването на молба до Община Плевен. Местната администрация ще издава разрешителни срещу такса от 50 лева, но след получаване на документ от ОД на МВР и след изразено писмено съгласие на 51% от живеещите в съответния жилищен блок. Ако пък в рамките на една година има два и повече сигнала от съответното заведение, на собствениците ще се налагат санкции.
   Кметът Георг Спартански съобщи и че се подготвя нова наредба, която ще регламентира ползването и стопанисването на прилежащите пространства около жилищните сгради. Ще се уточнят местата за паркиране, кои части ще се поддържат от етажната собственост и кои – от общината.
   Г-н Спартански информира и че ще проведе среща с кметовете на малките населени места в общината, за да се намери решение на проблема с влизащите в Плевен каруци.
Copyright 2013 Община Плевен - Промени в наредби ще регламентират спазването на реда в Плевен
slots games - slots-games.org