Новини

Деца играят и творят по време на „Кайлъче Фест”

Публикуван на Петък, 03 Юни 2016
fest1   На поляните в началото на парк „Кайлъка” днес официално беше даден старт на тридневния детски игрови и творчески фестивал „Кайлъче Фест”.
   Програмата днес включва работилнички за „овълшебяване” на поляните с хамаци, прежда, бои, кукли и декупаж, кулинарно ателие и музикални интерактивни игри.
   На 4 юни, събота, програмата започва в 11.30 часа с творчески ателиета за рисунки, кукли, картички и Книготека. Инициативите са свързани с отбелязването на Международния ден за защита на децата - жертва на агресия, затова е предвидена и беседа за правата им. Отново ще се проведе кулинарно ателие, ще има интерактивна читалня и стихоплетница, а вечерта от 19.00 часа започва куклен театър.
   Темата на последния от фестивалните дни е опазването на околната среда. Предвидени са творчески работилнички за рециклирано изкуство, ателие – беседа за засаждане, рисувално ателие, игротека, „Обелки и обеци” – творческа работилничка за накити и др. Тридневните инициативи ще завършат с игра – състезание за почистване на поляните.
   Проектът на Фондация „ДИРЯ” кандидатства и спечели финансиране по раздел III от Културния календар на Община Плевен на стойност 5 000 лв.

fest2  fest3  fest4

Copyright 2013 Община Плевен - Деца играят и творят по време на „Кайлъче Фест”
slots games - slots-games.org