Новини

Плевенчани сведоха глави пред подвига на Ботев

Публикуван на Четвъртък, 02 Юни 2016
Botev1   С панихида в памет на загиналите за свободата на България, отслужена от свещеници от плевенски храмове, пред паметника на Христо Ботев на едноименния булевард в Плевен започна тържественото отбелязване на 2 юни. В него се включиха представителна военна част на Плевенския гарнизон, Общинският духов оркестър, Общинският хор „Гена Димитрова”, който изпълни патриотични песни.
   Пред присъстващите представители на държавната и местната администрации, общински съветници, ученици, учители и признателни плевенчани, слово произнесе заместник-кметът Стефан Милев. „Всяка година на 2 юни се събираме на това място, за да отдадем почит към героите на България. Дата на преклонение, но и ден на гордост с дързостта и величието на подвига в името на родината и нейната свобода. Христо Ботев е нашият учител по родолюбие и служба на народа си. С този урок израснахме ние. С него трябва да растат и децата ни.
Този урок сме длъжни да преосмисляме всеки ден, за да превърнем подвига на Ботев в мерило за стойността на делата ни. Дълбок поклон пред паметта на Ботев  всички загинали за Свободата на Родината!”, с тези думи се обърна г-н Милев към плевенчани.
   Венци и цветя бяха поднесени в знак на почит пред личността и делото на великия революционер, загинал преди 140 години.

Botev2  Botev3
Copyright 2013 Община Плевен - Плевенчани сведоха глави пред подвига на Ботев
slots games - slots-games.org