Новини

Плевен е домакин на държавно първенство по шахмат

Публикуван на Вторник, 31 Май 2016
shah1              Над 140 деца на възраст 8 - 10 год. от различни клубове в страната мерят сили в Държавното индивидуално първенство по шахмат, чийто домакин е Плевен. Организатори на спортното събитие са Българската федерация по шахмат, СКШ „Спартак Плевен XXI“ и Община Плевен.
         Сред официалните гости на откриването бяха зам.-областният управител арх. Бойко Балтаков, зам.-кметът на Община Плевен Иван Кюлджийски, Николай Велчев – изпълнителен директор на Българската федерация по шахмат,  д-р Венета Петкова – главен съдия, и Чавдар Андреев – заместник главен съдия.
         От името на кмета на Община Плевен Георг Спартански поздравителен адрес прочете заместникът му Иван Кюлджийски. „Удовлетворен съм, че Плевен е домакин на тази престижна спортна проява, в която ще мерят сили млади шахматисти от цялата страна. Високо оценявам избора им да се присъединят към един от най-древните спортове, изграждащи логична мисъл и концентрация, възпитаващ постоянство и толерантност, провокиращ търсенето и откриването на най-оригиналните решения. Събитие като днешното ни стимулира да полагаме все повече усилия за развитието на спорта у нас, да инвестираме в развитието на младите хора и да поощряваме техните способности и таланти с ясното убеждение, че тези инвестиции се възвръщат многократно и са най-сигурният път за просперитета на страната ни“, се казва в поздравлението от кмета Спартански.
         Държавното първенство ще продължи до 4 юни.
 
shah2
Copyright 2013 Община Плевен - Плевен е домакин на държавно първенство по шахмат
slots games - slots-games.org