Новини

КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ ПОСЕТИХА ПЛЕВЕН

Публикуван на Петък, 13 Юли 2012

IMG 1226В резултат на заявен чрез Посолството на Китайската народна република у нас инвеститорски интерес Община Плевен беше домакин на бизнес делегация от Международната стопанска асоциация на провинция Ляонин. Съставът на делегацията, ръководена от директора на Асоциацията Янг Ксинг Хуа, включваше президенти на крупни фирми, работещи в областта на земеделието, животновъдството, месопреработването, биотехнологиите и др. Те бяха придружавани от Първия секретар на Китайската дипломатическа мисия в София г-н Шъ Юнсяо.

         Акцент при посещението бе  организираната от Община Плевен среща между китайските предприемачи и представители на плевенския бизнес. Потенциалните бизнес намерения на членовете на Асоциацията са насочени предимно в зърнопроизводството, животновъдството, лозарството и винарството, стана ясно по време на срещата, но ще се проучват възможности за смесени предприятия и в други сфери на икономиката.

         По време на срещата бе дадена възможност за преки контакти и размяна на презентации между  представителите на двете страни.

         Първата стъпка към сътрудничество вече е направена, началните ни впечатления сочат, че имаме допирни точки и потенциал за развитие на отношенията, посочи Янг Ксинг Хуа. Получихме представа за плевенската икономика, но предстои детайлно да анализираме предоставената от фирмите информация, за да имаме основата за бъдещи конкретни стъпки, категоричен бе той.

За всички нас е от особена важност, че представители на страната с втора по сила икономика в света търсят възможности за обща дейност с партньори от Община Плевен, посочи Кметът проф. Димитър Стойков.

         Надявам се, че посещението на китайската делегация и проведената среща са едно добро начало на ползотворни и за двете страни инициативи, допълни той.

         Представителите на Асоциацията посетиха Института по лозарство и винарство, Потребителската кооперация „Коиловци” и фирма „Милица Лазарова” в град Славяново. Те имаха възможност да разгледат и Панорама „Плевенска епопея 1877”, Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец” и Водната каскада. 

Copyright 2013 Община Плевен - КИТАЙСКИ ИНВЕСТИТОРИ ПОСЕТИХА ПЛЕВЕН
slots games - slots-games.org