Новини

Над 300 участници от 17 държави се надпреварваха в третия Маратон на приятелството

Публикуван на Сряда, 25 Май 2016
mar6   С церемония на централния площад „Възраждане” за награждаване на победители в отделните дисциплини завърши третото издание на Маратона на приятелството в Плевен. Наградите връчиха кметът на Община Плевен Георг Спартански и народният представител Найден Зеленогорски. Тази година в надпреварата се включиха над 300 участници от 17 държави, които мериха сили в класически маратон (42.2 км), полумаратон (21.1 км), щафета от 2 души по 10.1 км и 3 км масов крос.
   Радосвета Симеонова и Димчо Мицов спечелиха призовите места в  Маратона на приятелството в Плевен. Двамата триумфираха в класическата дистанция с нови рекорди в надпреварата. Симеонова успя да слезе под 3 часа и завърши за 2.59:44 часа. Втора с изоставане от над 25 минути стана Виолета Тотева, следвана от Даниела Василева-Фастен. При мъжете също беше отчетен рекорд, като Мицов триумфира с 2.32:48 часа. В тройката влязоха двама чужденци - Генадие Цимбалист и Ненад Живкович. Общо в класическото разстояние се впуснаха 76 души (62 мъже и 14 жени).mar1
   В националния шампионат по полумаратон Милица Мирчева и Йоло Николов защитиха титлите си от миналата година.
   Ивайло Хаджиев и Никола Овчарски станаха носители на златото в щафетата (2x10,5 км), следвани от Даниел Чудов и Мирослав Петков, и  Борис Димитров и Милен Йорданов.
   За първа година се проведе и състезание за деца, които се състезаваха на 300 метра (деца до 7 години) и на 600 метра (до 12 години). Най-много емоции сред участници и зрители предизвика оспорваната борба в групата на най-малките.
   От благотворителната кауза тази година на място бяха събрани необходимите средства за изграждането на фитнес на открито в Плевен, каквато беше и целта на организаторите.
mar2  mar3  mar4
Copyright 2013 Община Плевен - Над 300 участници от 17 държави се надпреварваха в третия Маратон на приятелството
slots games - slots-games.org