Новини

С 23 млн. лв. ще бъде обновен градският транспорт на Плевен

Публикуван на Петък, 13 Юли 2012

IMG 1120Договор за обновяване на градския транспорт в Плевен беше подписан на 10 юли в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Средствата, на стойност над 23 млн. лв., за изпълнение на проекта са сериозна и важна инвестиция, каза Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при старта на проекта.

Подписи под договора сложиха ръководителят на Управляващия орган на Оперативна програма „Регионално развитие” Деница Николова и кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков. На церемонията присъстваха Председателят на Народното събрание  Цецка Цачева и областният управител на Плевен  Иван Новкиришки.

С изпълнението на компонентите от проекта ще се създадат условия за подготовка на негов следващ етап. По този начин със средства от програмния период 2014-2020 г. градският транспорт на Плевен може да бъде надграден и разширен, каза още министър Павлова. Тя обърна внимание, че общината е известна с това, че тролейбусният транспорт е основен в градската мрежа, което е предпоставка за икономии и добър екологичен ефект.

Проектът за интегриран градски транспорт на Плевен е изключителна инвестиция и възможност. Убедена съм, че след реализирането му общината ще бъде сочена като пример за организация и координация на градския транспорт, каза Председателят на Народното събрание Цецка Цачева.

IMG 1127

По време на церемонията стана ясно, че към възможностите за участие на частния сектор при предоставянето на ВиК-услуги в Плевенския регион интерес са заявили осем дружества. Това са: Дегремонт (Франция), Веолиа Вода (Франция), Залцбург АГ (Австрия), Аквалия (Испания), Акведото Пуглезе (Италия), Акселциум (Франция), ПСТ Холдинг (България) и Метито (Обединени арабски емирства).

Copyright 2013 Община Плевен - С 23 млн. лв. ще бъде обновен градският транспорт на Плевен
slots games - slots-games.org