Новини

Деца ще се включат за първи път в Маратона на приятелството

Публикуван на Петък, 20 Май 2016
maraton 22 may   За първи път тази година по време на Третия маратон на приятелството в Плевен на 22 май ще ce проведе и детски маратон. Малките участници ще имат възможност да усетят духа на спорта, да проявят състезателен характер и да се забавляват. Победителите ще бъдат наградени на официалната стълбичка като истински шампиони.
   Старт/финал на състезанието е Пеещият фонтан в началото на Градската градина. Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи - деца до 6 години, които ще правят една обиколка на разстоянието между фонтана и оркестрината, а  от 7 до 10 години  ще направят две обиколки на същото разстояние.
   В 10.00 часа стартират децата до 6 години, а в 10.15 – децата от 7 до 10 години. Награждаване на първите 3 момчета и момичета във всяка възрастова група е от 10.30 часа. Участието е безплатно. Децата ще бягат сами, без родители, а включилите се ще получат подарък.
   Всички желаещи трябва да вземат състезателните си номера в деня на маратона, 22 май (неделя), от 9.00 до 9.50 от офиса на маратона в Центъра за работа с деца в началото на Градската градина.
   Нашата мисия е да вдъхновим децата да играят на открито, да бъдат активни и да се забавляват, добавят от клуб „Бегач”.
    Партньор на спортното събитие е Община Плевен.

Copyright 2013 Община Плевен - Деца ще се включат за първи път в Маратона на приятелството
slots games - slots-games.org