Новини

Медицинският университет награди изявените си студенти в навечерието на 24 май

Публикуван на Четвъртък, 19 Май 2016
MU1         С тържествена церемония в зала „Магнум” Акадечината общност на Медицинския университет отбеляза Деня на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май.
         Специален гост беше Почетният гражданин на Плевен акад. Светлин Русев. Официални гости на събитието бяха и кметът Георг Спартански, председателят на Общинския съвет, представители на Съюза на учените - клон Плевен, и на институции в града.
         Приветствие към присъстващите отправи ректорът на плевенската Алма Матер проф. д-р Славчо Томов. Той поздрави с празника и чуждестранните студенти, защото този ден е „празник и на Европа”.
         Ректорът обяви и връчването на плакета „За изключителен принос” за разкриването на Факултет по фармация в структурата на МУ-Плевен на г-жа Цецка Цачева. Председателят на Народното събрание не присъстваше лично на събитието заради ангажимент.
         „Иска ми се да вярвам, че не сме загубили паметта за своите учители, да вярвам, че нощта отминава. Когато всичко е потънало в мрак, когато не останаха неоплюти и неотречени, когато не остана спестена болка, когато изморени и изтощени сме загубили път и вяра, когато и последната надежда ни напусне – отново се завръщат учителите, при побелелите деца, които са играли на възрастни, без да разберат правилата на живота”, каза в академичното си слово Светлин Русев.
         По традиция бяха отличени и най-изявените студенти на годината. От факултет „Медицина” наградените са Мартин Караманлиев, V курс, и Мохамед Абдул Свамад, гражданин на Великобритания, V курс, англоезично обучение. От факултет „Обществено здраве” призът „Най-изявен студент 2016” отиде при Поля Ламбева, ІV курс, специалност „Медицинска рехабилитация и ерготерапия”, а от факултета по здравни грижи отличената е медицинската сестра Милена Манова от ІІI курс. Ивeта Росманова, студентка във ІІ курс от специалност „Социални дейности”, стана носителка на приза от Медицинския колеж.
         И тази година беше присъдена награда за успешно овладяване на българския език от чуждестранен студент – плакет и значка „Аз владея български език”. Отличен с приза беше Доминик Джеймс, гражданин на Великобритания, ІV курс, англоезично обучение по специалност „Медицина”.

MU2  MU3
Copyright 2013 Община Плевен - Медицинският университет награди изявените си студенти в навечерието на 24 май
slots games - slots-games.org