Новини

Георг Спартански връчи отличия на специалисти по здравни грижи

Публикуван на Четвъртък, 19 Май 2016
sestri3   Кметът на Община Плевен Георг Спартански връчи на тържество отличия по повод 12 май – Международния ден на сестринството. Специален поздрав към събралите се отправиха деца от ОДЗ 18 „Дружба”.
„На вас се поверява най-ценното, което хората имат – здравето. И ние ви дължим най-голямото и искрено уважение за това, което правите. Това е призвание и никой не може да си представи днешното съвременно съществуване без здравните специалисти”, се обърна към събралите се г-н Спартански. „Имате повод да се гордеете с това, което правите, а ние имаме повод многократно да ви изкажем нашата огромна благодарност за труда. Държавата е длъжник и на вашата професия, защото много от вас напускат страната ни в търсене на по-добри условия и по-високо заплащане и не можем да им се сърдим. В Община Плевен се опитваме да поправим тази диспропорция между труд и заплащане и да скъсим дистанцията. Положили сме първите стъпки, ще правим и други в тази посока, защото всеки труд трябва да бъде оценяван по достойнство и да бъде адекватно заплащан”, подчерта г-н Спартански.
   Номинациите за конкурса са направени по предложение на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи – Регионална колегия – Плевен. В категория „Най-добър професионалист по здравни грижи през 2015 г.” – медицински специалисти от детски ясли и здравни кабинети в училищни и детски заведения, бяха отличени Гергана Иванова – детска ясла „Гергана”, Мая Димитрова – ЦДГ 20 „Калина”, и Дианка Ботева – медицинска сестра в здравни кабинети на ОУ „Лазар Станев”, НУ „Единство”, ПГ по строителство, архитектура и геодезия. В категория ръководители на детски ясли призът отиде при Златка Великова, директор на детска ясла „Щастливо детство”.
   Георг Спартански получи и специален подарък от Виктория от ЦДГ 20 „Калина” – първото й паднало зъбче. Вики, която е станала на 6 години в деня на Празника на Плевен, заръча г-н Спартански да го сложи в кабинета си в сградата на общината. 
sestri2    sestri1

Copyright 2013 Община Плевен - Георг Спартански връчи отличия на специалисти по здравни грижи
slots games - slots-games.org