Новини

Георг Спартански към младите плевенчани: Ще застанем зад всички ваши креативни идеи

Публикуван на Вторник, 17 Май 2016
MOP1   След повече от две години прекъсване днес беше възстановена дейността на Младежкия Общински Парламент в Плевен. Тържественото събитие се проведе в зала „Гена Димитрова”.
   „Счетох за важно да уважа вашия форум първо, за да ви предпазя да правите казионно мероприятие, т.е. организирано от учителите. Ако е така, по-добре не го правете, то ще е формално. По-малката злина ще е, ако нищо не правим, отколкото ако вашите учители отчетат едно мероприятие. Целта е да се свърши работа”, с тези думи се обърна към присъстващите кметът на Община Плевен Георг Спартански. Пред младите хора той подчерта, че знае техните очаквания – да бъдат чути, разбрани и да бъдат приети като равноправни партньори. „За да останете в Плевен, трябва да има нещо, което да ви задържи – нещо, изградено от тази власт, която аз в момента представлявам. Много искам да имаме диалог. Очаквам от вас да сте активната страна, да ни кажете какво искате, за да можем ние да се организираме и да ви го дадем. Плевен трябва да ви прави горди. Сигурен съм, че ако ви дадем свобода, ще ни залеете с идеи – и това е смисълът. С вашата креативност, въображение и информираност – убеден съм, че градът ще изглежда по друг начин. На това разчитам и за това ви моля – за активен диалог и съдействие. Давайте идеи, ние ще ви помагаме. На добър час!”, пожела г-н Спартански.
   Целите на Младежкия Общински Парламент са подпомагане личностното изграждане и развитие на младите хора като свободни граждани на демократично общество чрез включването им в образователни дейности; подпомагане социализацията и адаптивността към пазара на труда на младежите в неравностойно положение; противодействие на негативните социални явления като престъпност, наркомания, проституция, ксенофобия и др.
   Младежки Общински Парламент е доброволно сдружение на лица, от които не по-малко от 70 на сто са на възраст от 14 до 29 години включително. Непълнолетни могат да членуват с изричното писмено съгласие на техните родители и настойници. В състава на Младежки Общински Парламент могат да участват и хора над 29-годишна възраст, подпомагащи дейността на Младежки Общински Парламент и приемащи устава.

MOP2  MOP3
Copyright 2013 Община Плевен - Георг Спартански към младите плевенчани: Ще застанем зад всички ваши креативни идеи
slots games - slots-games.org