Новини

Еколабиринтът зарадва децата в Плевен

Публикуван на Понеделник, 16 Май 2016
eko1   Гостуващият на 14 май еколабиринт зарадва повече от 450 деца от Плевен. Всички „престрашили се” да влязат в него успяха да отговорят на въпросите, които ги очакваха вътре, да намерят изхода и да спечелят наградите, приготвени за тях от организаторите ЕКОПАК България и Община Плевен. С не по-малък ентусиазъм се включиха и техни родители, баби и дядовци, които често се затрудняваха с отговорите повече от децата.
   Еколабиринт е забавно образователно преживяване за малки и големи. Всеки, който влезе в него, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането. Всички успели да намерят изхода печелят награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Събитието е съпътствано от специална изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.
   Еколабиринт е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци от опаковки. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, инициативата подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда.
   Снимки и информация от изложбата може да видите на www.ecolabyrinth.eu.
eko2
Copyright 2013 Община Плевен - Еколабиринтът зарадва децата в Плевен
slots games - slots-games.org