Новини

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПЛЕВЕН!

Публикуван на Неделя, 15 Май 2016
   С водосвет за здраве и благоденствие на гражданите започна днес Празникът на Плевен – 15 май. Гости на проявите са Председателят на 43-то НС Цецка Цачева, народни представители, областният управител Ралица Добрева, общински съветници, делегации от побратимените на Плевен Ростов на Дон, Русия, Плоцк, Полша, Битоля, Македония и Кавадарци, Македония. Ученици понесоха в шествие по централната пешеходна зона портрети на заслужили плевенчани, което стигна до пл. „Възраждане”.
   „На такъв светъл празник трябва да говори сърцето, думите не могат да опишат това, което то чувства”, се обърна към събралите се кметът Георг Спартански. „Думата, която ни е събрала днес, е „обич” – към нашето минало, преклонение към нашите предци, които поддържаха жива традицията през вековете и направиха така, че днес ние да се чувстваме горди и достойни граждани на един прекрасен град. Второто, което ни обединява, е днешният ден на Плевен. Кметът и неговият екип са длъжни в името на Плевен да работят така, че градът ни да е какъвто винаги сме го искали и виждали в мечтите си. Но най-големият смисъл е това, което предстои – бъдещето на нашите деца. Плевен ще има бъдеще, само ако гордо и достойно почита своето минало и не забравя задачите и делата на днешния ден, но отправил поглед в бъдещето. Нека всички работим така, че да дадем най-доброто от себе си – всеки на своята позиция, да направим Плевен по-добър за всички нас, нека го обичаме. С Плевен в сърцата и със сърце за Плевен! Честит празник!”, поздрави г-н Спартански.
   Вечерта програмата продължава с концерт на рок група „Криминале” от 20.30 часа, отново на пл. „Възраждане”, след които на сцената ще излезе Васил Найденов. Празничната заря е от 23.00 часа.
prazn1
 
prazn2
 
prazn3
 
prazn4
 
prazn6
 
Copyright 2013 Община Плевен - ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПЛЕВЕН!
slots games - slots-games.org