Новини

Еколабиринт за малки и големи пристига в нашия град

Публикуван на Петък, 13 Май 2016
Ekolabirint Pleven Poster   С безразсъдното си използване на природни ресурси, човечеството е навлязло дълбоко в лабиринт от сериозни екологични предизвикателства. Изход от него можем да намерим само с осъзнаване и опознаване на проблемите, постоянство и обединени усилия.
   Еколабиринт, едно увлекателно образователно преживяване, ни поставя в подобна ситуация. Всеки, който влезе в лабиринта, трябва да отговори на 11 въпроса, свързани с опазването на природата и ползите от рециклирането, за да достигне до изхода и да спечели награда – плакат със застрашено от изчезване животно, включено в Червената книга на България. Всеки може да разгледат и специалната изложба, представяща интересни факти и информация за защитени видове животни и растения в България.
   Събитието е организирано от ЕКОПАК България и Община Плевен и е част от информационно-образователна кампания за разделно събиране и рециклиране на отпадъци. Освен преките ползи за природата и обществото от оползотворяване на отпадъците, инициативата подчертава и пряката връзка между отговорното поведение на всеки един от нас и оцеляването на животните и растенията в естествената им среда.  Фотосите и информацията от изложбата могат да се видят на www.ecolabyrinth.eu
   Очакваме ви на 14 май, събота, от 12.30 часа в Градската градина пред Центъра за работа с деца.
Copyright 2013 Община Плевен - Еколабиринт за малки и големи пристига в нашия град
slots games - slots-games.org