Новини

Третият маратон на приятелството събира средства за фитнес на открито

Публикуван на Вторник, 10 Май 2016

kmet maratonТазгодишното трето издание на Маратона на приятелството в Плевен ще събира средства за построяване на площадка за фитнес на открито в града, съобщават от спортен клуб „Бегач”. Партньор на инициативата е и Община Плевен.

   Фитнес площадките на открито се утвърждават все повече като достъпно средство за активен масов спорт извън залите. Те са прекрасна алтернатива за физическа активност и социализация на хора от всички възрастови групи и особено на младите хора.
   Сметката на Община Плевен, по която могат да се дарят средства, е:
IBAN: BG85 BGUS 9160 8404 1139 00
BIC: BGUSBGSF
Код вид плащане: 44 51 00

Третото издание на Маратон Плевен ще се проведе на 22 май 2016 година (неделя) от 9.00 часа, като ще включва и републиканското първенство по полумаратон. Състезанието включва дистанции: 42.2 км, 21.1 км, щафета 2х10 км и безплатен градски крос 3 км.

 fitnes ploshtadka  В 9.00 часа на площад „Възраждане” ще бъде даден старт на маратона, полумаратона (включително националния шампионат) и щафетата. Кросът „И аз мога” започва в 9.45 часа. От 10.30 часа е награждаването на победителите в кроса – мъже и жени, а от 14.00 – награждаването на победителите в националното първенство по полумаратон, маратон и щафета.

Временна организация на движението във връзка с провеждането на маратона

 

ЗАПОВЕД

На основание чл. 44, ал. 2, във връзка с чл. 44, ал. 1, т. 1 и т. 4 от ЗМСМА, чл. 18 от Наредба № 1 за обществения ред и опазване на общинските и други имоти за общо ползване на територията на Община Плевен, във връзка с недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортно мероприятие - Маратон, Полумаратон, Щафета 2 х 10 км. и крос 3 км. на територията на гр. Плевен на 22.05.2016 г.


НАРЕЖДАМ:


          І. Временно да се ограничи движението на МПС на 22.05.2016 г. по следните пътни участъци:

            1. Лявата лента по ул. „Васил Левски” в отсечката от пешеходната зона в посока до разпределителен възел „Колелото” за времето от 08.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

2. Дясната лента по ул. „Сторгозия” от разпределителен възел „Колелото” в посока до Исторически мост на река Вит за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

          3. Бул. „Христо Ботев” в отсечката от ул. „Ген. Атанас Стефанов” до ул. „Сан Стефано” за времето от 09.30 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

          4. Дясната лента по ул. „Сан Стефано” в отсечката от бул. „Христо Ботев” до парк „Кайлъка” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

          5. Входът / изходът на паркинга на магазин „Кауфланд” на ул. „Сан Стефано” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

          6. Пътят гр. Плевен - с. Тученица, през парк „Кайлъка”, в отсечката от парк - хотел „Кайлъка” до изхода за язовир „Тотлебенов вал” за времето от 09.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

ІІ. Да се ограничи престоят и паркирането на МПС на 22.05.2016 г., както следва:

1. На паркинга срещу входа на парк „Кайлъка” /спирка „Моста”/ - за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 ч.

        2. На ул. „Васил Левски”, в края на пешеходната зона за времето от 07.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         ІІІ. Да се въведе двупосочно движение на МПС на 22.05.2016 г., както следва: По ул. „Сторгозия” от разклона при ул. „Цар Самуил” /Представителството на Фолксфаген/ по посока гр. София до моста на р. Вит в лявата лента за движение за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

        ІV. Да се пренасочи движението на МПС по посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция „Шел” през ж.к. „Сторгозия” за времето от 08.00 ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 ч.

         V. Да се уведомят гражданите за наличие на обозначено трасе по пешеходната зона на ул. „Васил Левски”, с цел да не се възпрепятства спортното мероприятие.

        VІ. В забранените участъци частично да се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.

          Настоящата заповед да бъде публично оповестена, като се обяви на интернет страницата на Община Плевен - www.pleven.bg, чрез ОП „Общински медиен център” и местните медии.

           Заповедта да се сведе до знанието на Секретаря на Община Плевен, Директора на ОД на МВР - Плевен, Директора на Окръжен затвор - Плевен, Директора на ОП „ЦГМ”, Началник отдел „ВО и протокол”, Началник отдел „ОР и С” и Ръководителя на звено „Инспекторат” при Община Плевен - сведение и изпълнение.

             Контрол по изпълнението на Заповедта възлагам на Тодор Еленков - Зам.-Кмет по „Обществен ред и сигурност” при Община Плевен.

Copyright 2013 Община Плевен - Третият маратон на приятелството събира средства за фитнес на открито
slots games - slots-games.org