Новини

Приключва най-мащабният проект на Община Плевен

Публикуван на Петък, 29 Юни 2012

44Най-мащабният проект на Община Плевен – „Организация на уличното движение и подобряване на физическата среда за устойчиво и интегрирано развитие на град Плевен”, ще бъде реализиран до средата на м. юли, обяви на заключителна пресконференция неговият ръководител заместник-кметът  инж. Антон Босилков.

         Проектът се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие”. Договорът за безвъзмездна финансова помощ с Управляващия орган на Оперативната програма бе подписан на 16 юли 2010 год., с което бе даден стартът на дейностите, продължили 24 месеца. Общата стойност на проекта е 7 064 801.31 лв., от които приносът на ЕС е в размер на 6 711 491.39 лв., а собственият принос на Община Плевен – 355 309.92 лв.

         Основната цел е повишаване качеството на живот и екологичните условия, включително предотвратяване на рискове, и подобряване на физическата среда в Плевен като част от широкообхватната стратегия за икономическо, социално и екологично развитие.

         

6

Дейностите по проекта включват основна рехабилитация на едни от  най-важните улици в града – бул. „Георги Кочев”, ул. „Гренадерска” и ул. „Хемус”;
 изграждане система за видеонаблюдение с пунктове на кръстовищата при ул. „Ст. Заимов” и „Вардар”, бул. „Хр. Ботев” и ул. „Сан Стефано”, бул. „Г. Кочев” и „Гренадерска”, бул. „Г. Кочев” и ул. „Вит”; строителство на велосипедна алея от централния площад „Възраждане”  до началото на парк „Кайлъка”, както и изграждане на две многофункционални спортни площадки и шест детски площадки в различни райони на Плевен.

         Резултатите от осъществяването на проекта сочат общо 3260 м рехабилитирана пътна настилка, положени 13 501 кв. м нови тротоарни настилки и 8 811 м бордюри, изградени 74 рампи, монтирани 209 знака за постоянна вертикална сигнализация и положена 2046 кв. м хоризонтална маркировка, монтирани предпазни парапети с обща дължина 682 м.

         8Подобрена и естетизирана градска среда, контрол на движението чрез създадена единна система за видеонаблюдение и в резултат по-голяма безопасност и сигурност на всички участници в него, подобрени пътни условия и увеличена максимална пропускателна способност и облекчаване на трафика, достъпна среда за хората с увреждания и повече възможност за игра и спортни занимания на децата и младежите са дългосрочния принос на проекта.

Copyright 2013 Община Плевен - Приключва най-мащабният проект на Община Плевен
slots games - slots-games.org