Новини

Сведохме глави пред подвига на Ботев и загиналите за Свободата на България

Публикуван на Понеделник, 04 Юни 2012

IMG 0074На 2 юни пред паметника на Христо Ботев беше отслужена панихида в памет на Ботев и загиналите за Свободата на България.

Гости на събитието бяха Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, г-н Томислав Дончев –министър по управление на средствата от ЕС, г-н Реналдо Мандметс- Генерална дирекция "Регионална политика" към Европейска комисия, и г-жа Ивелина Василева - заместник-министър на околната среда и водите.

На този ден - една от светлите дати в българския исторически календар, прекланяме глави пред безсмъртния подвиг на Христо Ботев и загиналите в името на Свободата,   подчерта в словото си кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.

photo verybig_9117981„На тази дата един народ,  една страна застиват в минута мълчание и поклон пред героите, изпълнени с размисъл за подвига и безсмъртието. В съзнанието ни изплуват имената на Георги Раковски, Стефан Караджа, Васил Левски, Георги Бенковски, Панайот Волов и много други загинали за Свободата на България. Те принесоха пред олтара на Свободата най-ценното което имаха - своя живот“, каза още в словото си проф. д-р Стойков.

След словото на кмета на Плевен пред паметника на Христо Ботев бяха поднесени венци и цветя от организации, институции, партии, училища, читалища и граждани.

Copyright 2013 Община Плевен - Сведохме глави пред подвига на Ботев и загиналите за Свободата на България
slots games - slots-games.org