Новини

Плевен се преклони пред делото на светите братя Кирил и Методий

Публикуван на Понеделник, 28 Май 2012

28.05 4283-2С тържествен ритуал в Плевен  бе отбелязан  Празникът на българската просвета и култура и славянската писменост 24 май. Молебен за здраве отслужиха плевенският митрополит Игнатий и свещеници от храмовете в града.

 „На днешната дата се прекланяме с признателност пред  делото на светите братя Кирил и Методий.  Ден на словото, знанието и духовността. Със златните кирилски букви крачим горди и просветени към „светли бъднини“. Прекланяме се пред вас, учителите, които с любов и внимание всеки ден разширявате кръгозора на децата ни и чертаете пътя им към знанието“,  каза в словото си за празника кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков.


„Българските учители и дейците на културата заслужават най-голямо внимание и уважение, защото те са хората, които чрез своята работа28.05 3 възпитават и обучават бъдещето на България, те са хората, които поддържат жив българския дух и самосъзнание“, заяви проф. Стойков.

След тържествените слова и рецитираното от Рая, ученичка в НУ „Христо Ботев”, стихотворение, посветено на буквите, пред барелефа на светите братя Кирил Методий  бяха поднесени венци и цветя от  институции, партии, училища, читалища и граждани.

Copyright 2013 Община Плевен - Плевен се преклони пред делото на светите братя Кирил и Методий
slots games - slots-games.org