Новини

Стотици се включиха в Деня на предизвикателството

Публикуван на Петък, 18 Май 2012

18.05-2Ученици от плевенски училища, пенсионери, майки с деца се включиха в кроса и спортното ходене в парк „Кайлъка” и по този начин отбелязаха Световния ден на предизвикателството на 12-ти май. Старт на проявата даде кметът проф. д-р Димитър Стойков.  „Това е прекрасна инциатива, защото в нашето забързано и натоварено ежедневие остава все по-малко време за спорт и активно движение. Щастлив съм, че днес виждам толкова много деца и се надявам, че повечето от тях ще продължат активно да спортуват”, каза кметът преди да даде старт на кроса.

Всички участници в кроса  по-късно се включиха и в националната инициатива „Да изчистим България”, почиствайки различни райони от парка.

Към тях се присъединиха и колоездачите от велопохода, който започна от читалище „Съгласие” и по велоалеята стигна до началото на „Кайлъка”.

Денят на предизвикателството е организиран от Община Плевен и има за цел да популяризира  системните занимания  със спорт и физически  упражнения, както и тяхната роля за здравето и добрата форма на хората.

Спортните мероприятия включваха и турнири по футбол, тенис на корт, акробатика, вдигане на тежести, карате. Пред Спортно-информационния център се проведоха двустранни партии по шах.

Повечето от спортните съоръжения в града бяха отворени за свободен достъп.

Copyright 2013 Община Плевен - Стотици се включиха в Деня на предизвикателството
slots games - slots-games.org