Новини

Плевен отбеляза своя празник

Публикуван на Петък, 18 Май 2012

18.05

 С тържествен ритуал на площада пред параклис мавзолей “Св. Георги Победоносец” беше отбелязан  Празникът на Плевен на 15-и май. На събитието присъстваха Председателят на Народното събрание госпожа Цецка Цачева, членовете на Министерския съвет, народни представители, делегации от побратимени на Плевен градове.

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков приветства стотиците граждани, събрали се на площада, и изрази благодарност към всички,  които с амбиция и нестихващи усилия работят в името на града.

„Превръщането на Плевен в европейски град с бъдеще за младите хора изисква много енергия. Нека всички ние се посветим на каузата нашият общ дом да бъде по-привлекателен и уютен за идните поколения“ , призова градоначалникът. В словото си проф. Стойков отбеляза, че  грижата за младите хора е най-успешната инвестиция в бъдещето на Плевен.

Водеща задача за мен и екипа ми е създаването на възможности за личностно и професионално развитие на нашите деца и приобщаването им към живота на града, заяви кметът.  Уверен съм в успешната им реализация,  защото градът ни притежава най-ценния ресурс за това, а именно - хората, каза още проф. Стойков.

В словото си Председателят на Народното събрание госпожа Цецка Цачева изрази искрената си радост от факта, че е гост на Празника на Плевен. По думите й това е и прекрасен повод да се върнеш там, където си израсъл, да минеш по улиците на града, да се срещнеш с приятели.

Госпожа Цачева бе категорична, че е готова заедно с правителството да превърне в своя кауза всеки един проект за развитието на Плевен. „Това е жест към гражданите на Плевен, но голяма отговорност за онези, които са натоварени с управлението на града и държавата“, каза още тя.

На церемонията със звание „Почетен гражданин на Плевен” посмъртно бяха удостоени видният читалищен деец Ячо Хлебаров и бившият заместник-кмет д-р Валентин Матеев.


Copyright 2013 Община Плевен - Плевен отбеляза своя празник
slots games - slots-games.org