Новини

Kметът на Плевен откри барелеф на Христо Ботев

Публикуван на Четвъртък, 17 Май 2012

17.05-2С официално откриване на барелеф на Христо Ботев, вграждане на капсула с послание към бъдещите поколения, дефиле с духова музика и мажоретки започна днес празникът на НУ “Христо Ботев” Плевен по случай 80-годишнината на школото.   

  Барелефът на Христо Ботев беше открит официално от кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, който също поздрави събралите се за юбилея домакини и гости.

 “80 години са период, за който може да се каже в каква посока върви едно училище. Като човек, който има и чист сантимент към това училище, аз ще кажа, че вие сте училището, което стои стабилно. Както първите 7 години са много важни и определящи за мирогледа и възпитанието на детето, така през вторите 7 години се определя, според мен, неговата обща култура, неговите навици за учене, за труд.

И аз смея да кажа, че вие давате много здрави основи, върху които вашите ученици изграждат и могат да стигнат високи кули. Ето защо аз искрено се радвам да ви поздравя за вашия празник, да ви пожелая дръзновение и сили, преди всичко здраве, лично щастие и успехи!”, каза проф. Стойков.   

Copyright 2013 Община Плевен - Kметът на Плевен откри барелеф на Христо Ботев
slots games - slots-games.org