Новини

Графити арт фест „оцвети“ площад „Възраждане“

Публикуван на Вторник, 08 Май 2012

IMG 3760Денят на Свети Георги  6 май бе отбелязан в Плевен по нестандартен  и цветен начин, изцяло насочен към младите и възможностите им да изразят своя поглед към случващото се около нас.

Инициативата за провеждането на арт феста е на кмета на Община Плевен  проф. д-р Димитър Стойков.

„Въпрос на дни е в Плевен да се обособят конкретни места за графити", обяви кметът  в обръщението си при откриването на Графити-арт  фест."Мисията на ръководството на Общината е да превърне Плевен в град с бъдеще за младите хора, затова планираме не само да не пречим, а и да стимулираме творческия порив на увлечените от най-модерното изкуство в момента  ", каза още кметът.


Редом с увърдени  стрийт арт художници  умения демонстрираха и ученици от НУИ „Панайот Пипков", участващи в международен проект поIMG 3782 програма „Коменски", наречен „Да нарисуваш културата си на стената".

В програмата, съпътстваща събитието, беше включено ревю на стрийт арт мода, a за  доброто настроение се погрижиха  DJ JEF и Християн от Математическата гимназия,  който завладя присъстващите с изключително  бийтбокс  изпълнение .

 Платната от неделния  Графити арт фест ще бъдат изложени край фонтаните на плевенската Каскада на 24-ти май.

Copyright 2013 Община Плевен - Графити арт фест „оцвети“ площад „Възраждане“
slots games - slots-games.org