Новини

Кметът Димитър Стойков запозна Росен Плевнелиев и Цецка Цачева с приоритетните за Плевен проекти

Публикуван на Сряда, 07 Декември 2011

05.12-plevneliev3Приоритетните за Плевен и региона проекти обсъдиха избраният за президент на България Росен Плевнелиев и председателят на Народното събрание Цецка Цачева с представители на Община Плевен, областната управа, браншови, неправителствени и работодателски организации и висши учебни заведения. Домакини на ср

ещата бяха кметът на Община Плевен доц. д-р Димитър Стойков и областният управител Иван Новкиришки, които представиха проектите, по които в момента се работи и предстои да стартират.

Целта на срещата е да се постави началото на общественото обсъждане по приоритетите и проектите, които ще бъдат двигатели на икономическия растеж и които ще намерят място в Националната програма за развитие 2020 г., обяви г-н Плевнелиев.
До края на март ще продължи общественият дебат в Плевен, след което определените приоритети и проекти ще бъдат представени на екипа на президента.


Индустрията свързана с човешкото здраве и туризма крият възможности пред Плевен и региона, стана ясно още на срещата.

Инфраструктура, туризъм, образование, високи технологии са областите, които ще бъдат водещи в развитието на града и региона през следващите години, посочиха участниците в срещата.
Росен Плевнелиев отново подчерта, че ще се бори за всеки лев инвестиция.

Стабилност


Европа вече не мисли за магистрали и тръби, тъй като приоритетите през следващите години са енергийна ефективност, иновации, малки и средни предприятия и развойна дейност, настоя още той., добра бизнес среда и качество могат да бъдат силните страни на страната ни, за да привлече нови инвеститори, категоричен е новоизбраният президент. 
България трябва да има своя собствен план за действие и той се нарича Национална програма за развитие 2020, заяви Росен Плевнелиев.

Правителството трябва максимално добре да обоснове реформите, които предприема, да обясни в дългосрочен план какво предстои и какъв ще е ефектът от извършените промени. Така новоизбраният президент коментира протестите в страната и отново подчерта, че реформите нямат алтернатива. Росен Плевнелиев заяви, че в дневния ред на правителството трябва да влязат и реформите в образованието, здравеопазването и администрацията. Според него сега е времето за обществен дебат относно това какво трябва да се предприеме и промени в тези сектори.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, новоизбраният президент Росен Плевнелиев, кметът на Плевен доц. Димитър Стойков и областният управител Иван Новкиришки поднесоха венци пред Мавзолея-костница „Св.Георги Победоносец“ в навечерието на Деня на признателност към загиналите за Освобождението на Плевен - 10 декември, и посетиха Панорама „Плевенска епопея“.

Copyright 2013 Община Плевен - Кметът Димитър Стойков запозна Росен Плевнелиев и Цецка Цачева с приоритетните за Плевен проекти
slots games - slots-games.org