Новини

Финландска делегация гостува в Община Плевен

Публикуван на Вторник, 24 Април 2012

IMG 3621Нейно превъзходителство г-жа Таря Лайтиайнен, посланик на Финландия, беше на официална визита в Плевен заедно с делегация от Финландския курс за национална отбрана. 

Високопоставените  гости бяха посрещнати от Кмета на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и неговия екип. На срещата присъства и командира на V Шипченска бригада ген. Валентин Буров. 

Проф. д-р Стойков запозна гостите с развитието на града в сферата на културата и  икономиката, възможностите за бизнес инвестиции, както и с работата по европейски проекти. 

Нейно превъзходителство г-жа Лайтиайнен благодари за топлото посрещане, подчертавайки над 130-годишните контакти между нашите народи, и изрази искрената си радост, че Плевен и неговите граждани имат специално отношение към връзките между двата народа.

Посланикът на Р Финландия  се разписа в почетната книга на Общината и получи от Кмета  почетен плакет на Община Плевен.

По-късно същия ден г-жа Таря Лайтиайнен и членовете на съпровождащата я делегация посетиха историческите паметници на града и отпътуваха за Лавров парк, където поднесоха цветя пред  издигнатия мемориал в памет на 24-те фински воини, загинали в  Руско-турската освободителна война.

Copyright 2013 Община Плевен - Финландска делегация гостува в Община Плевен
slots games - slots-games.org