Новини

Кметът откри първата площадка за стрийт фитнес в Плевен

Публикуван на Понеделник, 09 Април 2012

09.04-fitnessКметът проф. д-р Димитър Стойков откри първата площадка за стрийт фитнес в Плевен. Тя се намира в градинката срещу стадион  „Белите орли“ и е дело на младежи от ПП ГЕРБ и живеещи в Девети квартал.  Изграденото със собствен труд съоръжение струва 1 100 лева, предоставени от партия ГЕРБ и частни фирми, уточни инициаторът Йордан Грижов. Площадката за фитнес на открито е построена само за две седмици и само от млади хора. Тя е разположена върху руините на заведение с идея да се мотивират младите за спорт и здравословен начин на живот. По уредите са изписани мисли на известни личности, които да стимулират младите да се самоусъвършенстват, допълни Йордан Грижов.  Младежът изрази надежда и другите квартали да последват примера им.

„Изключително съм радостен, че младежите успяха да осъществят тази инициатива, която обявиха още в предизборната кампания и то със собствени сили“, заяви кметът на Плевен.

В израз на подкрепа, проф. Стойков обеща Общината да осигури противоударна настилка за площадката и осветление, за да може да се ползва до по-късно в горещите летни дни.

„Това е добър пример, който Общината винаги ще подкрепа и поддържа. Радваме се, че имаме такива деца и младо поколение“, категоричен бе кметът Стойков.

Copyright 2013 Община Плевен - Кметът откри първата площадка за стрийт фитнес в Плевен
slots games - slots-games.org