Новини

Председателят на НС и двама министри уважиха церемонията по удостояване на кмета Стойков с диплом „професор“

Публикуван на Неделя, 08 Април 2012

kmet diplomПредседателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева, министърът на здравеопазването г-жа Десислава Атанасова, и министърът на образованието г-н Сергей Игнатов уважиха церемонията за връчване на диплома за придобита академична длъжност „професор” на кмета на Плевен Димитър Стойков.

 Събитието бе част от тържествената промоция на абсолвентите от Факултет „Обществено здраве”.

„Церемонията е особено вълнуваща за мен, защото академичната длъжност „професор” ознаменува пътя ми от студент по медицина, хирург, преподавател, декан на факултет „Здравни грижи“ до директор на втората по големина болница в страната - УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Той е резултат на 27-годишен упорит труд за овладяване на научните и практически достижения в областта на общата хирургия.IMG 3188

Израз е и на неугасващата ми любов към медицината и по-специално хирургията.“, заяви пред събралите се проф. Стойков.

Към абсолвентите той се обърна с думите:

„Днес стоя пред вас като кмет на Плевен. Факт, който би изненадал и мен преди година.

Но както казва Джон Ленън: „Животът е това, което се случва докато правим планове“.

Затова живейте и приемайте предизвикателствата.

Но не забравяйте, че животът е ценност, която ние като лекари сме се клели да съхраняваме.

Благодаря на колегите за подкрепата им в  усилията ми да се развивам като хирург и преподавател и за  енергията им в подготовката на новото поколение българи.

Тези, на които ще разчитаме  да надминат достиженията ни в областта на медицината и да доразвият стремежите ни да превърнем Плевен и България в привлекателно място за живеене.“

IMG 3218

Председателят на Народното събрание г-жа Цецка Цачева поздрави кмета  за поредния му успех и пожела на добър час на всички дипломанти. Присъствието на двамата ресорни министри на церемонията за Световния ден на здравето е доказателство, че усилията на ръководството на Медицинския университет и лекарите в Плевен не остават незабелязани, допълни тя.

Своите пожелания към получилите дипломи за придобити академични длъжности и научни степени и абсолвентите поднесоха и министрите на образованието и здравеопазването. 

Copyright 2013 Община Плевен - Председателят на НС и двама министри уважиха церемонията по удостояване на кмета Стойков с диплом „професор“
slots games - slots-games.org