Новини

След 20 години „Дон Паскуале“ на плевенска сцена

Публикуван на Петък, 30 Март 2012

Don PascualeВ два поредни дни –  2-ри и 3-ти април, на сцената на Драматично-кукления театър "Иван Радоев" ще бъде представена операта "Дон Паскуале" от Гаетано Доницети, стана ясно на пресконференция, дадена в петък в Заседателната зала на Община Плевен от екипа, работил по продукцията. Операта се поставя от Плевенската филхармония съвместно с Музикалната академия – София, и Общинския хор "Гена Димитрова" с подкрепата на Община Плевен.

Диригент е доцент Христо Игнатов, режисьор - проф. Павел Герджиков, художник - Иван Велчев.

В главните роли участват абсолвенти от Музикалната академия, учили при проф.ИлкаПопова, проф. Мила Дюлгерова, Иванка Нинова.

За последен път операта „Дон Паскуале“ е играна в Плевен преди повече от 20 години.

Екипът на оперната постановка благодари за изключителната подкрепа от страна на Община Плевен.

„Не зная дали с такива спектакли ще успеем да възстановим оперния театър, но поне така поддържаме интереса към това велико изкуство” каза проф. Герджиков.

Що се отнася за сътрудничеството с Плевенска филхармония и Общинския хор "Гена Димитрова" той беше категоричен, че са на много високо ниво и се  развиват в положителна насока.

Заместник-кметът по „Обществен ред и сигурност, образование и култура“ в Община Плевен  Стефан Петков благодари за топлите думи на проф. Герджиков и в заключение добави, че подобни инициативи винаги ще срещат подкрепа в лицето  на Община Плевен.

Copyright 2013 Община Плевен - След 20 години „Дон Паскуале“ на плевенска сцена
slots games - slots-games.org