Новини

Партньорските проекти ще спечелят финансиране

Публикуван на Петък, 30 Март 2012

DSCN3449Това бе мотото на информационната среща в община Кнежа на  29 март2012 г., организирана от  Областен информационен център – гр. Плевен. Тя е част от цикъла информационни срещи за популяризиране на отворени схеми и процедури по Оперативните програми.

Експертите от Центъра представиха   откритата процедура за кандидатстване по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК),  Приоритетна Ос I "Добро управление”, подприоритет 1.1 "Ефективна структура на държавната администрация" .   

Г-н Николай Дамяновски, вр.и.д. кмет на Община Кнежа, пожела успех на екипа на ОИЦ – Плевен и подчерта необходимостта от съществуването и функционирането му в подкрепа реализирането на успешни проекти.

На срещата присъстваха служители от администрациите на общините   Червен бряг, Искър  и  Кнежа.  

 

Управителят на Областния информационен център (ОИЦ) Йонка Янакиева разясни неговите специфични дейности и услуги, които Центъра DSCN3461предоставя на всички заинтересовани страни. Целта е популяризиране на възможностите, които дават Структурните и Кохезионния фонд на ЕС, както и постигнатите досега резултати от изпълнените вече проекти.

 Александър Костов – експерт „Информационно обслужване и услуги” представи схемата за кандидатстване, нейната цел и поясни, че ще бъдат финансирани тези проекти, които обхващат население повече от 50 000  и включват няколко общини. Целта е оптимизиране структурата на общинската администрация за постигане на по-голяма ефективност и избягване на дублиращи се функции.

Следващ акцент от срещата бе представянето на отворените процедури по оперативните програми и важността на помощта от ЕС, по- конкретно от какво значение е бенефициентите да бъдат активни в усвояването на средства на СКФ. Именно тук е ролята на ОИЦ- Плевен- да осигури високо ниво на информираност сред населението на областта.

Домакините имаха възможност да представят успешните проекти, реализирани от община Кнежа. Галя Шугльова – Старши експерт ПЕФМС в общинската администрация акцентира на успешно реализиран от общината проект по ОП „Административен капацитет”.

Предстоят  информационни срещи по други отворени процедури и схеми.

През м.април ОИЦ – Плевен ще представи ОП „Развитие на човешките ресурси”, схема „Квалификационни услуги и обучения за заети лица – фаза 3“и ОП “Административен капацитет “, схема „Прозрачна и ефективна съдебна система” .

 

ОИЦ- Плевен се намира на ул. ”Дойран” № 81 А, където всеки посетител може да получи експертна информация за възможностите, които се предоставят от европейските фондове. Центърът е отворен всеки работен ден от8.30ч. до17.00ч.

 


За допълнителна информация:

 Иваничка Мусова – експерт „Комуникация и информация”

Тел./факс 064/800614

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Copyright 2013 Община Плевен - Партньорските проекти ще спечелят финансиране
slots games - slots-games.org