Новини

Доц. Димитър Стойков: Делото срещу избора ми за кмет бе по предварителен сценарий

Публикуван на Петък, 10 Февруари 2012

Stoykov.Biograf.Danni„Случаят използван като аргумент за завеждане на дело срещу избора ми за кмет на Плевен бе по предварителен сценарий“,обяви доц. д-р Димитър Стойков след излизане на окончателното решение на съда по казуса.

По думите му от ГЕРБ са били наясно с подготовката на подобен сценарий, но са очаквали да е в друго населено място.

„Как да приемем ситуация, в която в изборния ден директорът на училището се намира в кабинета си, включил е охранителната камера, а застъпничка на г-н Зеленогорски прекарва часове в кабинета му на кафе“, попита кметът Стойков.

Плевенският градоначалник подчерта, че въпреки липсата на политически опит и градената в продължение на 27 години кариера на хирург е вложил всичките си сили в битката за Плевен, защото е решен да остане тук.  „Тръгвам от позиция на преподавател и лекар с утвърден авторитет и нямам намерение да използвам кметския пост  за трамплин“, подчерта доц. Стойков. Непрекъснато се внушават на плевенчани  съмнения относно работоспособността ми и искам да подчертая, че имам силата и волята да работя за града ни, защото доверието на плевенчани е изключително важно за мен“, категоричен бе доц. Стойков.

„Искам да ви уверя, че когато изляза от Общината няма да се оплаквам, че 3 месеца съм без работа, защото ще имам договор до 3-ия час“, заяви кметът по повод  изявления на представители на бившето ръководство на общината.

 „Вотът на плевенчани е върховен и задължителен, и аз ще се съобразя с него ако участвам в изборите след 4 години, без манипулации и опити за компрометиране на другия кандидат“, допълни доц. Стойков. 

Нападките на бившия председател на ОбС Георг Спартански относно правоспособността му като лекар, доц. Стойков коментира с думите, че той„не си позволява да прави оценки на г-н Спартански като професионалист, но и не приема такива от човек, който не  притежава неговата квалификация“.

„Оценката за работата ми като кмет ще я дадат жителите на Плевен и аз ще се съобразя с нея“, допълни градоначалникът.

Въпреки огорчението от атаките кметът Стойков обяви, че засега не планира да води дела за клевета.

„Плевенчани имат да научат още много за управлението на г-н Зеленогорски и прокурорската проверка по „Автобусни превози“ е само началото“, заяви в заключение доц. Стойков.

Copyright 2013 Община Плевен - Доц. Димитър Стойков: Делото срещу избора ми за кмет бе по предварителен сценарий
slots games - slots-games.org