Новини

Новини

Продължава почистването на светофарните уредби

Публикуван на Четвъртък, 21 Юли 2016
SNIMKA 0    Утре,  22.07.2016 г. /петък/, в периода от 10:00 ч. до 15:00 часа, служители на ОП „Център за градска мобилност”ще продължат  почистването на светофарните уредби заедно с работници на "Паркстрой" ЕООД и със съдействието на "Тролейбусен транспорт" ЕООД, осигуряващо прекъсване  на  електрозахранването по електропроводната мрежа.
    Ще се почистват светофарните уредби на  ул."Гренадирска" и бул."Георги Кочев", бул."Георги Кочев» и ул."Неофит Рилски», бул."Георги Кочев» и ул."Георги Бенковски". 
    От Центъра за градска мобилност апелират гражданите  да не паркират  автомобилите си  в посочените райони през определения часови период.
 

Три наредби са във фокуса на местния парламент в юлската сесия

Публикуван на Четвъртък, 21 Юли 2016
    Тридесет и шест точки включва дневният ред на редовната сесия на Общинския съвет, която ще се проведе на 28 юли (четвъртък) от 09.00 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда „Гена Димитрова”. Предложения относно приемане на три наредби  внася за разглеждане кметът Георг Спартански. Съветниците ще обсъдят Наредба за определяне, предоставяне, поддържане и използване на прилежащата площ към сгради в режим на етажна собственост, Наредба за условията и реда за записване, отписване и преместване на деца в общинските детски градини на територията на Община Плевен и Наредба за допълнение на Наредба № 20 за определяне размера на местните данъци на територията на Община Плевен.
      Кметът предлага и актуализиране на Бюджета на Община Плевен за 2016 г. Съветниците ще обсъдят и предложение относно избиране на управител на “Паркстрой” ЕООД.
 

Започва основният ремонт на улици за 2 милиона лева

Публикуван на Сряда, 20 Юли 2016
remont   Договорът между Община Плевен и „Инфрастроежи” ООД - Севлиево - избрания изпълнител на поръчка с предмет ”Основен ремонт и изграждане на уличната мрежа на територията на град Плевен”, вече е факт.
   Фирмата ще рехабилитира основно улици, включени в Инвестиционната програма на Община Плевен за 2016 г. със средствата от преходния остатък от целеви трансфери за капиталови разходи в размер на 2 милиона лева.
    В списъка са включени следните обекти:

Прочети още...

Сериозни нарушения в читалища сочат отчетите им

Публикуван на Сряда, 20 Юли 2016
IMG 20150227 102551-500x500    Редица нарушения в читалища бяха установени след преглед на отчетите им от експерти в Община Плевен. Сред най-сериозните са самоназначения на председатели на настоятелства на различни щатни длъжности от рода на „Поддръжка на сгради”, „Връзки с обществеността”, „Административен ръководител”, както и назначения на хора с роднински връзки.
   Фрапиращо е и отдаването под наем на земи с орехови насаждения след изтекъл срок на предоставянето им от Общинския съвет за стопанисване на няколко читалища и липса на ново решение за удължаване на ползването.
    В тази връзка със заповед на кмета на Община Плевен ще бъде назначена комисия, която ще провери как се стопанисва собствеността - сгради и земи, от всички читалища на територията. За оповестяване и обсъждане на резултатите ще се свика Общо събрание, за тях ще бъде уведомено и Министерството на културата.
 

Георг Спартански: „Язвата” край Балаклия ще бъде заличена

Публикуван на Вторник, 19 Юли 2016
IMG 6820   Трябва да бъде сложен край на „язвата” край чешмата Балаклия. Не може в рамките на града да съществува такава клоака, категоричен беше кметът Георг Спартански при срещата си вчера с живущи в района, отправящи многобройни сигнали.
   Ромски фамилии - обитатели на общински и частни домове в района, са превърнали мястото, включително и преминаващата наблизо река Тученишка,  в сметище, а усилията на почистващите фирми остават безрезултатни само след дни. Тук се горят гуми, силна музика и чести кавги в нощните часове постоянно нарушават спокойствието на хората от квартала.
  Повечето от частните домове са порутени и потенциално опасни за самонастанилите се или плащащи наем ромски семейства. Няколкото общински къщи също са в лошо състояние като резултат от безотговорността на обитателите си.

Прочети още...

Спирките на градския транспорт ще бъдат обновени

Публикуван на Вторник, 19 Юли 2016
trolei-pleven      Спирките на  градския транспорт в Плевен ще бъдат боядисани в различни цветове. Това съобщи на редовната оперативка кметът на Община Плевен Георг Спартански. Преобладаващата част от тях са амортизирани и в неестетичен вид, поради което поетапно ще бъдат освежени.
      Ясно ми е, че по какъвто и начин да ги боядисаме, още на следващия ден отново ще бъдат нашарени от вандали, но това няма да ни спре да работим за това Плевен да стане по-красив. Надявяме се гражданите да приветстват тази идея и  да ги пазят, каза  Георг Спартански.

Прочети още...

Copyright 2013 Община Плевен - Новини
slots games - slots-games.org